Wordpress Nedir

Her ne kadar Wordpress internette ya da Wordpress adını duyduğunuz her yerde tek bir isim olarak geçse de, yani isminden Wordpress olarak bahsedilse de,

Aslında Wordpress kendi ortamında Wordpress.com ve Wordpress.org olarak ikiye ayrılır ve bu iki sistem arasında ciddi farklar vardır.

#Yazımın devamında yer alacak Wordpress sözcüğü Wordpress.org’a itafen olacaktır. Yani bu makaleda Wordpress nedir sorunuzun cevabını Wordpress.org’u baz olarak söylüyor olacağım. Dolayısı ile metnin devamında Wordpress derken kast ettiğim şeyi Wordpress.com olarak değil, Wordpress.org alt yapısı olarak algılayın.

Peki Wordpress.com ile Wordpress.org’un farkı nedir ?

Aslında aralarındaki fark başlı başlına ayrı bir makale şekilde makalelması gereken bir konu. Keza Wordpress.com’u mu yoksa Wordpress.org’u mu tercih etmeliyim başlıklı makalemda bu iki sistem arasındaki farkları oldukça ayrıntılı anlattım.

Ancak kısaca şunu söyleyebilirim ki, Wordpress.com Wordpress.org’un sunmuş bulunduğu özelliklerin %5’ine bile sahip değil.

Keza altta anlattığım bütün Wordpress eklentileri – Wordpress temaları gibi özelliklerin hepsi yalnızca! Wordpress.org’a özgü özellikler. Bu özelliklerim hiç birisi Wordpress.com alt yapsında sahip olunan değil.

Yazının devamında yer alan bütün özelliklerin yalnızca Wordpress.org’a özgü özellikler bulunduğu bilinci ile okuduğunuzda bile aralarındaki farkın neler ve ne kadar büyük bulunduğunu anlamanıza yetecektir diye düşünüyorum.

Detaylı Bilgi için: https://dogubaklaci.com

Comments

Popular posts from this blog

Jquery Derlseri 1

Doğu Baklacı Grafiker - Arayüz Geliştirici - Wordpress